Urządzenia i Akcesoria
Mini tarty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 sztuk
Składniki
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
-
¾ łyżeczki soli
-
85 g wody
-
50 g kurek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych50 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
50 g chudego boczku, wędzonego bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
125 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 jajka
-
70 g cukinii pokrojonej w 2 mm plastry
-
25 - 30 g sera ricotta
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
30 sera koziego pokrojonego w 3 mm plastry
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.6 g
Kalorie
1302 kJ /
311 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
21.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Mini frittaty
30 min